Zand en grind

In de bouw gebruikt men veel verschillende soorten zand en grind. Voor elke toepassing binnen het bouwproces is een verschillend aanbod. Het assortiment van BPG Holten van de Wal is hierop aangepast. Een ruime voorraad zorgt ervoor dat de klant het direct mee kan nemen.

 

 

Metselzand

Metselzand, ook wel scherpzand genoemd, wordt gebruikt voor het metselen of stuken van muren en kelders. Dit zand heeft een harde scherpe korrel. Soortelijk gewicht droog per m3 is 1400kg.

 

De optimale mengverhouding voor metselspecie is ca. 1 m3 metselzand op 10 zakken metselcement. Bij deze mengverhouding kun je ca. 2000 stenen (waalformaat) verwerken.

 

Wij leveren metselzand in zakken van 25kg, in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Grindzand

Grindzand, ook wel betonzand genoemd, is een grovezandsoort die wordt gebruikt voor het maken van betonmortel. Nadat het zand op een diepte van 40 meter is gewonnen wordt het tot de juiste korrelgrootte gezeefd. Daarna wordt het zand vermengd met grind tussen 8 en 16 mm groot. Soortelijk gewicht droog per m3 is 1500kg.

 

De optimale mengvoorhouding voor betonmortel is ca. 1 m3 grindzand op 8 zakken portlandcement. Dit resulteert in 0,75 m3 betonmortel.

 

Wij leveren grindzand in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Voegzand

Voegzand is een zeer fijne zandsoort die gebruikt wordt voor het voegen van muren. Voegzand is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor de beste voegspecie neemt u altijd zand van de zelfde lading en mengt u het voegzand in droge vorm. Soortelijk gewicht droog per m3 is 1400kg.

 

De optimale mengverhouding voor voegspecie is ca. 1m3 voegzand op 8 zakken portlandcement.

 

Wij leveren voegzand in zakken van 25kg, in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Vloerenzand

Vloerenzand is een grove zandsoort dat wordt toegepast in vloermortels voor cementdek- of afwerkvloeren. Vloerenzand heeft een korrel tussen 0 en 4 mm. Soortelijk gewicht droog per m3 is 1400kg.

 

De optimale mengverhouding voor vloermortel is ca. 1m3 vloerenzand op 10 zakken portlandcement.

 

Wij leveren vloerenzand in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Ophoogzand

Ophoogzand wordt gebruikt als basis voor wegenbouw en bouwterreinen. De fijnkorrelige en dichte structuur biedt draagvermogen. Je kunt er mee ophogen, aanvullen en funderen. Houdt u er rekening mee dat ophoogzand ongeveer 10% inklinkt. Soortelijk gewicht droog per m3 is 1300kg.

 

Wij leveren ophoogzand in zakken van 25kg, in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Zilverzand

Zilverzand bestaat bijna geheel uit kwarts. Het is een uiterst zuiver soort zand met een laag ijzergehalte. Zilverzand wordt toegepast voor het aanmaken van een fijne morte. Zilverzand heeft een korrel tussen 0 en 3 mm. Soortelijk gewicht droog per m3 is 1400kg.

 

Wij leveren zilverzand in zakken van 25kg, in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Brekerzand

Brekerzand, ook wel straatzand genoemd, wordt gebruikt voor het vullen van de kieren in straatwerk. Vooral voor de wat bredere voeg heeft dit grove zand de ideale gebroken structuur. Het proces van invegen moet verschillende keren herhaalt worden. Soortelijke gewicht droog per m3 is 1550kg.

 

Wij leveren brekerzand in zakken van 25kg, in halve of hele bigbag en losgestort.

 

Grind

Riviergrind wordt toegepast in de betonindustrie en in gebroken vorm in de wegenbouw als slijtlaag. Riviergrind wordt gewonnen langs de rivier en wordt ook wel voor tuinpaden gebruikt. De getallen geven de grootte weer van het riviergrind. Soortelijk gewicht per m3 is 1600kg

 

Wij leveren grind 4-8, grind 8-16, grind 16-32 en grind 32-63 in zakken van 25kg, in halve of hele bigbag en losgestort.

 

React new media