Vakman Karel Hoonings aan het woord

Bij BPG Holten van de Wal staan wij klaar voor al onze klanten, van particulier tot professional. Wij vroegen timmerman Karel Hoonings wie hij is, hoe hij werkt en waarom hij zijn materialen bij ons inkoopt.
 

Stel jezelf eens voor

‘Mijn naam is Karel Hoonings, geboren en getogen in Deurne op de plek waar ik nog altijd woon. Thuis ben ik de haan in het kippenhok. Getrouwd met Karin, dochters Kiki en Pip (19 en 16 jaar) en onze honden: Bonnie en Gribus (óók vrouwtjes).  Al op de basisschool wilde ik huizen bouwen en timmeren. Na de middelbare leerde ik het vak bij stichting vakopleiding bouwbedrijf. Mijn eerste stage liep ik bij Aannemersbedrijf DAB in Helmond met de meest humorvolle collega’s uit mijn bouwcarrière. Daarna werkte ik bij Bots bouwbedrijf en maakte vele mooie dingen voor Harrie Gielens Timmer- en aannemersbedrijf in Griendtsveen.

In 1998 werd  ik zelfstandig ondernemer. Eerst samen met een goede vriend, kunststof kozijnen plaatsen. Daar kreeg ik op onze eerste dag al buikpijn van. Dit was alles wat ik NIET wilde: ’s morgens voor dag en dauw op pad, half Nederland doorcrossen naar een grote, onpersoonlijke bouw om kunststof kozijnen te plaatsen. Na een half jaar koos ik mijn eigen weg en volgde mijn hart. Ik ging weer timmeren.

Ik werk voornamelijk bij particulieren in en om Deurne. Af en toe doe ik een klus voor bedrijven. Ik werk altijd voor eigen klanten. Nooit via een andere aannemer. Ik doe alle voorkomende timmerwerken: van nieuwbouw langgevelboerderij tot statige notariswoning, het plaatsen van een eikenhouten tuinhuis of het verbouwen van een zolder.

Na mijn werk, kuur ik mij uit met sporten. In de zomer maak ik flinke tochten op de renfiets en in de winter ga ik het bos in op mijn mountainbike. Een paar keer per jaar ga ik skiën, het liefst in verse poedersneeuw.
 

Wat onderscheid jou van anderen?

Ik werk altijd met dezelfde vaste vakmensen. Zo kunnen we flexibel bouwen en zijn de lijnen met de klant kort. Ook houd ik een project altijd in eigen hand. Vanaf het eerste idee met de klant aan tafel, via het overleg met de metselaar, elektricien, loodgieter, en stukadoor tot de uiteindelijke uitvoering van het timmerwerk. Dat is mijn kracht maar ooit ook mijn zwakte: in drukke tijden kan ik niet “een blik bouwvakkers opentrekken” om mijzelf te ontlasten.

Vandaag de dag gaat het in mijn vak vaak om zo snel en goedkoop mogelijk grote aantallen te draaien. Ik probeer mij daar verre van te houden. Ik werk nog steeds met plezier en haal veel voldoening uit het maken van iets moois. Dan is het fijn als dat opgemerkt wordt. Ik pleit voor méér respect voor mensen op de bouw en vakmensen in het bijzonder!
 

Waarom koop je jouw materialen bij ons?

Het allerbelangrijkste vind ik werken en bouwen op een prettige manier. Daarom werk ik graag samen met Holten van de Wal. Ze denken met mij mee en proberen me altijd snel te voorzien van de bouwmaterialen die ik nodig heb. De aanpak is informeel en vertrouwd. We kennen elkaar en ze weten wat ik belangrijk vind. We nemen elkaar serieus en doen zaken in goed vertrouwen.
 

Wat is je mooiste project?

De afgelopen 20 jaar heb ik al vele mooie projecten mogen doen. Recentelijk gaf ik een oud, vervallen huis met 3 garagedeuren een metamorfose tot een moderne woning die van alle gemakken is voorzien. Het omtoveren van “ouwe gribus” zijn voor mij de mooiste klussen om te doen.

 

 

 

PUBLICATIEDATUM: 17 december 2019
React new media