Nieuws

17-12-2019
Bij BPG Holten van de Wal staan wij klaar voor al onze klanten, van particulier tot professional. Wij vroegen timmerman Karel Hoonings wie hij is, hoe hij werkt en waarom hij zijn materialen bij ons inkoopt.
1-10-2019
Piet van de Wal en Johan Manders bezochten samen met Geert van den Berkmortel, Bas van der Zanden, Rick Heijmans, Mikel van Rooijen, Rene Heijmans en Albert Seerden dakpannenfabrikant Nelskamp in Duitsland.
19-2-2019
Tijdens de carnavalsperiode gaan wij de daken van onze magazijnen vervangen. Hierdoor is onze winkel gesloten op 3, 4 en 5 maart.
6-2-2019
Vanaf mei gaat Holten van de Wal verbouwen! Om onze klanten nog beter te kunnen helpen aan de beste bouwmaterialen, gaan wij onze winkel verbouwen.
Pagina

Op bedrijfsbezoek bij dakpannenfabriek Nelskamp

Piet van de Wal en Johan Manders bezochten samen met Geert van den Berkmortel (Leemskuilen Bouw), Bas van der Zanden (Weerts van der Zanden Dakwerken), Rick Heijmans en Mikel van Rooijen (BPG RBH Roermond), Rene Heijmans (Reja Bouw- en Timmerwerken) en Albert Seerden (A&R Allround Timmerswerken) dakpannenfabrikant Nelskamp in Duitsland. Ze kregen een rondleiding van Frank Goeden van Nelskamp door de Nibra fabriek in Gross-Ammensleben. Met het nieuwe G10 PV energiedak systeem heeft Nelskamp een duurzaam dak ontwikkeld dat elektriciteit opwerkt, met het uiterlijk van een traditioneel pannendak.
 

Grootste dakpannenfabrikant

‘Nelskamp is de grootste dakpannenfabrikant van Duitsland’, legt Piet van de Wal uit. ‘Ze hebben 6 productielocaties in Duitsland en wij bezochten de grootste fabriek 'Nibra' waar ze de grootformaat keramische dakpannen maken. Net als Holten van de Wal is Nelskamp een familiebedrijf. En dat merk je in de samenwerking. De lijnen zijn kort en er is veel flexibiliteit. Zo produceren zelfs enkele producten volledig op maat, zodat ik onze klanten ook maatwerk kan bieden. Daarnaast blijven ze innoveren en dat zie je terug in de producten.’
 

Energiedak met dakpannenlook

Bij Holten van de Wal hebben we een breed assortiment van Nelskamp dakpannen, vult Johan Manders aan. ‘Tijdens ons bezoek was ik het meest onder de indruk van het nieuwe energiedak systeem. Het ziet eruit als een traditioneel dakpannendak, maar je wekt er wel degelijk elektriciteit mee op door de PV modules.

 

Rendement

Plaatsing is eenvoudig door het plug en play stysteem waarbij je met 8 schroeven en 1 panhaak de module bevestigd die 8 hele pannen in een rij vervangt. Nelskamp garandeert een rendement van 18,% procent per zonnecel. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit presteert het dak 10 jaar lang 90% en tot wel 80% gedurende 25 jaar.’

Wil je meer weten over Nelskamp dakpannen of het energiedak systeem? Loop binnen bij BPG Holten van de Wal. Johan vertelt je er graag meer over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICATIEDATUM: 1 oktober 2019
React new media